Keszte Gáborné Marianne üzente 11 éve

Igazad van. Ma már a hazugság szinte "sikk". Mellette ott van még az ítélkezés is, de a megbocsátásról senki sem akar hallani. Szerintem órákig lehetne sorolni, mi az, ami a magyar embereket távol tarja Istentől. És ameddig az ember távol van Tőle, addig sajnos segíteni sem tud.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Teljesen egyetertek azzal amit irtal.A krisztusi elvektol idegen viselkedesi modok felsorolasa azonban nem teljes.Szamomra az egyik legutalatosabb az igazmondas hianya.A kozelet termeszetes resze lett a muveszi szintu hazudozas.

Válasz

Keszte Gáborné Marianne üzente 11 éve

Egy nagyon egyszerű választ adok a kérdésre: megtérni. Sajnos a magyar nemzet csak beszél a keresztény valójáról, de nem éli meg. A keresztény embernek, ha Jézust követi, a következőket kell megtennie: Soha senkinek szándékosan nem ártani, mindig mindenkinek megbocsátani, és segíteni ott, ahol erre lehetőséget kap. Sajnos ezeket az erényeket kevesen gyakorolják, de mások megszólása, megalázása rendszeres.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Buza Imréné!
Kuldj megfejtesre varo almokat,es alomfejtoket!Nem szoktam torolni senkit,es semmit.
Azt gondolom,ha almfejteseink a tenyerjosokehoz hasonlo fantaziadus bloffoles lenne,tobb erdeklodest vivhatnank ki,viszont ilyen jellegu alomfejtesekkel nem talalkozom mostanaban.(Nem is hianyolom azokat,hisz sok veszely rejt az ilyen okkult modszer.)

Válasz

Buza Imréné üzente 11 éve

Kedves klub társak! szeretem az eszmecseréiteket olvasni. Én nem írok, de olvasom őket, mert érdekel az emberek gondolat világa. Hiányolom az álomfejtéseket!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Igy hangzik nemzetunk konyorgese:
1. Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bõséggel,
Nyújts feléje védõ kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendõt,
Megbünhödte már e nép
A multat s jövendõt!

2. Õseinket felhozád
Kárpát szent bércére,
Általad nyert szép hazát
Bendegúznak vére.
S merre zúgnak habjai
Tiszának, Dunának,
Árpád hõs magzatjai
Felvirágozának.

3. Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szõlõvesszein
Nektárt csepegtettél.
Zászlónk gyakran plántálád
Vad török sáncára,
S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.

4. Hajh, de bûneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villámidat
Dörgõ fellegedben,
Most rabló mongol nyilát
Zúgattad felettünk,
Majd töröktõl rabigát
Vállainkra vettünk.
5. Hányszor zengett ajkain
Ozman vad népének
Vert hadunk csonthalmain
Gyõzedelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!

6. Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger fölötte.

7. Vár állott, most kõhalom,
Kedv és öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak vérébõl,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hõ szemébõl!

8. Szánd meg isten a magyart
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védõ kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendõt,
Megbünhödte már e nép
A multat s jövendõt.

Vajon mit kell tennie a nemzetnek,hogy Isten teljesithesse kereset ?

Válasz

Keszte Gáborné Marianne üzente 11 éve

Kedves Csibi! Nem tudom, mit tennék, mit gondolnék ha ott lett volna a gyermekem, erre ezért nem tudok válaszolni. Bő 10 évvel ezelőtt biztos, hogy halált! kiáltottam volna, de azóta Jézus tanításával foglalkozom, és igyekszem a szerint élni. Sajnálatos ami a fiával történt, de mint hitoktató, valószínű tudja: ha az emberek nem is, de Isten bizony szembesíteni fogja, vagy már szembesítette is a tettest tettének következményével. A tömeggyilkos már szembesült vele. Biztos tudja, hogy az embernek az élete lepereg előtte halálakor. Ilyenkor szembesül tetteivel és azok következményeivel. Erre érdekes olvasmány a "Megmentőm a fény" c. könyv. Mivel Isten maga a SZERETET, így Ő csak a szeretet általi cselekedetekben tud jelen lenni, ahol a gonoszság dolgozik, ott szomorúan látja: még mindig nem tudjuk, hogyan kell emberként élni. Nem tudjuk, pedig Ő eljött közénk, tanított minket, bemutatta és elmondta, hogyan lehet a TÖRVÉNYT, a 10 parancsot betartani, megélni. Sajnos a magukat vallásosnak mondók egy része megelégszik a vasárnapi templomba járással és elhiszi, hogy elég a mennybe jutáshoz. Egy katolikus paptól sokat tanultam, aki nagy elkötelezettje volt Jézusnak. Annyira, hogy mindenéről lemondott és a vagyonával házasságot mentett meg. Én úgy látom, hogy a Bibliát általában jól ismerik, de az értelmezése nem mindenkinél jó. Van aki úgy értelmezi, hogy a saját elképzeléséhez keres ki igerészeket és azzal támasztja alá a saját igazságát. Nagyon ritkán hallok olyan igehirdetést, ahol Jézus szavait kibontják, értelmezik. Mintha Jézus szavai tabuk lennének. A gonosz itt van és jól végzi a saját munkáját. Annyira, hogy "még a választottakat is sikerül megtévesztenie". Én úgy érzem: nem ismerjük Istent, nem a magunk világát igyekszünk Istenhez igazítani, hanem Istent magunkhoz.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Gyongyi!
Kerlek bocsass meg,ha ugy erezted,vagy ertetted,hogy teged minosito jelzoket hasznaltam,amelyek sertettek teged!Nem allt szandekomban.
Eszmek.
Minden eszme,egy tokeletes egesz,s megsem teljesiti egy eszme sem a teljes igazsagot,ugyanis a teljes igazsag,az Isten.Ot pedig soha senki nem tudja teljesen meghatarozni.
Nos,Kivanok neked,es minden kedves forumozonak Boldog Ujevet!
Szeretettel:Zoli

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

Kedves Zoli,
a személyem nem lesz vita tárgya ahogy a tied sem. Ami nem tetszik vagy nem tetszett hangot adtam annak érthetően és konkrétan. Jól elbeszélgettünk egymás mellett. Látom szereted a vitát. Azért egyet tisztázzunk: Nem én jellemeztem a te kérdésed hanem te saját magad.Csupán egy egyszerű gyerekes kérdést tettem fel. Harag? Keserű? legyen. --Ha te így gondolod. -Ellenérzéseim vannak akkor amikor valaki azt sem válogatja meg hogy milyen jelzőket használ a másik emberre a saját elképzeléseiért, eszméiért. Minden ember egy érték és ha nem lenne a másik ember mit érne az ember önmagában?-Minden tudás, gondolat kívűlről jön még a nagy eszmék is. Semmi nem magunktól vagy magunkból jön. Nincs fontosabb mint a másik ember értéke. Az eszmecsere az ami ennek az értéknek helyet ad.-Ezért emeltem hangot. Gyerekek jó dolog az eszme de nem lehetne egy kicsit több elfogadás egymás felé hogy az ne vita legyen? Muszály egymást is rögtön lejellemezni negatív jelzőkkel illetni holmi értéktelen vitáért?Azt sem értem miért kell ítéletet mondani bárkiről vagy bármiről. De legyen ez az én tudatlanságom. Az oldal meg nem az enyém. Csupán egy látogató voltam.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Gyongyi!
Ha figyelmesen elolvasod irasaimat nyilvanvalo,hogy kerdeseim,csak kiragadva tunnek pimasznak,hisz utobbi kerdeseim ravilagitnak az elobbiek valaszara.Miert ugy teszem fel?Mert jogos kerdesek,melyek a feluletes szemlelok osztonos kerdesei....Azt gondolom,kerdeseim nem koltoi kerdesek,melyek nem varnanak mastol valaszt.Ha valaki elgondolkozik azok valaszain,talan az elet nagy kerdeseire is valaszt nyerhet!
Koszonom,hogy megtiszteltel figyelmeddel!...Amint olvaslak,irasaidban erzek nemi keseru izt.Epe,gyomorkeseru,nemi harag?Nem tudom....Jol erzem?

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

Kedves Zoli,
megszólítanálak ha már így szóba egyeledtünk.- Bár igaz nem ez volt a célom.-Csupán kifejezésre kívántam juttatni ami nem tetszik és ennek hangot kívántam adni. De remek alakalom egy kis beszélgetésre.
Nem tudtam hogy a saját kérdéseid pimasznak tűnnek a számodra. Csupán a magam tapasztalatát közöltem.Ha nem akarsz másképp hozzá állni egy általad észlelt tárgyhoz nem is kell. Nincs ezzel hiba. Amihez nincs az embernek kedve vagy indítatása ne tegye.-Arról meg nem tudtam hogy neked pimasznak tűnnek a kérdéseid. Ha szerinted annak tűnik akkor miért úgy teszed fel? A kérdéseid a tieid te keresed így nyílván nem másnak kell azzal foglalkozni vagy kibontani. Ha megvan a válasz nincs többé kérdés sem. A tisztelet pedig egy érdekes dolog. A környezet olyan mint a tükör. Csak figyeld meg minnél jobban teker érte valaki annál kevesebbet kap belőle. Legfontosabb dolog hogy az ember önmagát tisztelje. Ekkor megszűnik az igény, hogy mások méltassanak. Ha igazán tisztán tiszteli az ember önmagát minden tökéletesen a helyén lesz. Azért írok neked mert figyelemre méltatlak ahogy te is engem.
Üdvözöl:
Szabó Lászlóné Gyöngyi

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Igen.Rad is gondoltam.
En ilyen analizalo tipus vagyok,s igy talan elszalasztok valamit.Ez eddig meg nem tunt fel.Amikor analizalok,rogzitem elmemben a felismert valamit,s igy hozzaferhetove valik barmikor szamomra.Amikor ismet ratalalok a gyonyoru lepke hasonmasara,boldogan koszontom,mint regi ismerosomet,s amikor nem latom,hianya vagyat ebreszt ujra latni,nem csak emlekeimben.
Eszmecsere indito kerdeseim valoban nem csak pimasznak tunnek,hanem magukban rejtik az en valaszaimat,de azok kibontasahoz figyelemre van szukseg.Ez viszont nem mindenkitol elvarhato,mint a tisztelet sem,mellyel megajandekozzuk egymast figyelmunkkel.

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

Más: Ha az egyik előtted szóló én lennék Zoli és rám gondoltál mint különleges emberre hát legyen ahogy látod hiszen az ég kékje is a te kéked. Viszont a szavak igéje így: te én vagyok és én te vagy: ha körbe jársz valamit és megmondod milyen azt abban a pillanatban elszalasztottad. Mert amíg meghatározod és gondolkodol rajta addig elszalasztasz. A lepke sem gyönyörű hanem lepke. Mégis újra és újra meghatározod amint meglátod. A meghatározásod hiszed valóságnak. Pedig a valóságot ilyenkor szalasztod el amikor meghatározol mert ilyenkor nem tudsz figyelni a lepkére.Le késel róla.Ha figyelsz nem gondolkodsz, nem határozol ilyenkor a kettőből egy lesz, mert nem lesz más ott csak a lepke a maga igazi valójában. Megvilágosodás témája nem az én kérdésem ezért nem is lehet megfelelő az én saját válaszom. A tökéletes válasz szintén erre a saját kérdésre is ott születik meg mindenkinél magában a kérdező egyénben. Üdvözlettel: Gyöngyi

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

A vélemények minőségéről beszélek, bár írásom nem zár ki semmit. Így természetesen szólhat akár a vélemény csere fontosságáról is akinek arról szól. Bár én az eszme csere fontosságát hangsúlyozom, és arra világítok rá hogy a vélemény sokszor hogy válik ítéletté vagy ítélkezéssé az ego mechanizmusában. De kezelje mindenki ezt az információt a saját habitusa vagy tudása szerint.- Hiszen ez is csak egy igazság a sok közül. Mint ahogy az is, hogy az ember csak a saját kérdésére tudja a tökéletes válaszokat megtalálni és nyilván keresnie kell. A helyes cselekedet végül meghozza jutalmát mert a tökéletes válasz ott van magában a kérdezőben.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Elottem Szolok!
Ti kulonleges emberek vagytok!Szeretem ezt a kozosseget,mert itt mindenki batran felvallalja sajat meglatasat!Mindenki tekintete az igazsagra iranyul,es mindnyajan meglatunk belole valamit,s altala minannyian egyre tobbet.Ez meg nem a megvilagosodas,mert mindnyajan "tukor altal homalyosan"latunk,de toregszunk a feny megismeresere,s nem ragadunk meg a sotetseg mocskaban.
Igen.Nehez megertenunk onmagunkat,mert tul bonyolultak vagyunk,es tul kozel onmagunkhoz,hogy szemunkkel korbejarjuk onnon lenyunket,de egymast korbe jarhatjuk,es tukrot tarthatunk egymasnak.Ez jo,ha szeretettel tesszuk!

Válasz

Szászi Ilona üzente 11 éve

Kedves Gyöngyi,örülök a hozzászólásodnak,mert rávilágítottál a véleménycsere fontosságára.Ez a fórum több ember véleményének is helyt adhat. Ha abból indulunk ki,hogy sokan keressük az igazságot,akkor nem árt,ha módunk van megismerni mások álláspontját.Én hiszek az emberben,abban,hogy valamennyien a jóra vágyunk.

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

A vélemény jó dolog. Főleg ha az ember nem felejti el hogy amit gondol és kimond az a saját véleménye és meri vállalni. Egy dolog taszít engem amikor filozófiai nézetekről vitatkoznak. Persze a vita ritkán lehet intelligens is az viszont már eszme csere. Az igazság univerzális. Ki láthatja a teljességet? Mindenki láthatja annak egy egy részeit. Az eszmecsere többet enged megtudni míg a vita a saját elképzeléshez való görcsös ragaszkodás olyan akár a sötét lepel amely csak némi fényt enged át. Van egy másik dolog ami taszít: amikor egy ember megpróbálja megmondani a másik milyen. Miért van az hogy ezt a tulajdonságot negatív meghatározásra használják?Az ember összetett , komplex. Ritka dolog hogy a másik emberre dicsérőleg használják. Mivé lenne a világ ha megborulna az egyensúly és a negatív levéleményezés helyett többet használnák a másik ember társ pozitív tulajdonságainak dicséretére? -Vajon milyen ember az aki azt mondja a másikról hazug vagy rosszindulatú? Honnan tudni a másik fejében mi van? Csak azt a rossz indulatuságot vagy azt a gonoszságot tudjuk kivetíteni amit mi magunk élünk meg. Ami a mi saját fejünkben van és amit a szívünkben megéltünk. Aki téged megbánt a te rosszaságod vetíted rá mert haragszol. Ha legyőzöd önmagad tisztulsz.-Önmagadat szeretni fogod. Ha szereted magadat igazi béke van benned , Többé nem ismered a rosszat. Így képtelen leszel a haragra. Ha megbántódnál mégis mert ez az élet része már harag helyett tiszta szomorúságot élsz meg ami egyfajta új dimenziója a szeretet érzésének. Gondolkozz el ezen állj meg egy pillanatra. A vélemény szabad akár az akarat, de mondhatsz-e ítéletet a másik ember felett következmény és ok nélkül? Mert a vélemény nem az ami pálcát tör a másik ember fölött. A vélemény nem jó ha magadat ezáltal másokkal összeveted és így önmagadat többnek érzed. A vélemény az ami szabaddá tesz ami felszabadít. A vélemény arra való hogy segítsen dönteni önmagad felett. A vélemény jó ha bátor vagy és vállalod. A véleményed jó ha folyamatosan formálod.
Nekem ez a véleményem. Az emberek mi vagyunk. Alapjában véve jónak születtünk. Hogy ki milyen vagy a világ milyen az igazság keresőinek nem ezzel kell foglalkozni hanem azzal a mechanizmussal ami a saját szívében történik. Hogy érthetnénk meg a világot hisz már önmagunk megértése is roppant nagy feladat!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Hatarozottan elutasitok minden magyarazatot,-tobbek kozott a"Karma"magyarazatat is- artatlan gyermekek lemeszarlasa mentsegeul!Nincs semmilyen mentseg arra!
A Szeretet Istene nem fogadja el a kegyetlenseg semmilyen formajat,viszont a szabadakaratunkat nem korlatozza.Azok,akik azzal visszaelve ilyeneket tesznek,reszuk az orok karhozat,az orok megsemmisules.
Te nem latod,hogy egy kegyetlen,irgalmatlan istenrol beszelsz,mely kegyetlen,es igalmatlan emberek szennyes sziveben szuletett?!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Katolikus inkvizicio.
Nagy Konstantin csaszar-romai uralkodokent-jol latta,hogy Roma napjai meg vannak szamlalva.Egy zurzavaros vallasi,etnikai,gazdasagi birodalom volt elpuhult,zullott vezetokkel,melyet semmilyen kapocs nem volt kepes osszetartani.Tapasztalta viszont az uldozott keresztenyek halalt megveto batorsagat,osszetarto erejet, kozopssegformalo tanitasait,melyek az uralkodokat tiszteletben tartjak.Ez a keresztenyseg szamara egy eszkozze valt a romai hatalom konzervalasara.Politikai nyomasara szamtalan izig,verig pogany vette fel a keresztenyseget formailag,es ezek meghatarozoiva valtak a kereszteny kozossegnek.(Ismert teny az,hogy akiknek kepesseguk vannak a hatalom megszerzesere,azoknak nincs kepesseguk szolgalni masokat.)Igy valtak a Jezusi tanitasokra epulo kereszteny kozossegek hamis tanok kitalaloi,es terjesztoi.Ennek lett kenyszeru kovetkezmenye Jezus tortenete,es a kereszteny tanitasok gyujtemenyeinek felulvizsgalata,mely az ujszovetsegi Biblia egybeszerkesztesevel rogzitette a kereszteny hit alapjait.
Mindazok a keresztennye atvedlett pogany szivu emberek,akik az egyhaz vezetoive harcoltak ki magukat,pogany eroszak modszereivel igyekeztek egyhazi hatalmukat megorizni.Ezek a-kereszteny tanoktol idegen-eszmek okoztak a kereszteshaborukat,es az inkviziciot.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Nazaret.
Az,hogy egy fellelt romai terkep nem tud Nazaretrol,meg nem sokat jelent.Amerikarol sem tud semmit az,megis letezett.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Maria Magdalenarol butasagot allitsz!Jezus koraban sem a zsido,sem az oskereszteny egyhazban nem lehetett pap egy no.Ez teny.Igy Magdalai Maria sem lehetett beavatott papno.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kerlek bizonyitsd azt az allitasodat,hogy Jezust nem a zsidok kovetelesere vegeztette ki Herodes!
Az viszont teny,hogy a kulonfele zsido vallasok-nehany kivetelevel-Jezust ma is megfeszitik,amikor eskujukben megatkozzak,es anyjat zullott kurvanak tanitjak iskolaikban.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A Bibliat nem csak figyelmesen,hanem ertelemmel,es hittel kell olvasni,mert egyebkent badarsagokat beszelunk rola!
Adam nemzetsege felsorolasat a Teremtes konyve 5. fejezeteben(I Moz:5.fejezet)talalhatod,s ha figyelsz azt talalod,hogy csupan ferfiakat sorol fel,mint rendszerint az Oszovetseg nemzetiseg felsorolasai.A 4..versben pedig ezt talaljuk:
" Sét születése után Ádám nyolcszáz évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat."Az Oszovetsegi Biblia egy no nevet csak akkor jegyzi fel,ha valamilyen kulonos szerepe volt.Igy Adam egyetlen lanyarol nem ir,mivel nem volt kulonos szerepuk.Kesobb,amikor a hibatlannak teremtett ember-jelleme,eletmodja torzulasaval-genjei is torzultak,a Biblia tiltja a kozeli rokonok hazassagat,azonban Kain idejeben meg nemadhattak at hibas geneket utodaiknak,s ezert lanytestverevel alapitott nemzetet Edentol keletre,ahova Isten uzte ot.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A Bibliat nem csak figyelmesen,hanem ertelemmel,es hittel kell olvasni,mert egyebkent badarsagokat beszelunk rola!
Adam nemzetsege felsorolasat a Teremtes konyve 5. fejezeteben(I Moz:5.fejezet)talalhatod,s ha figyelsz azt talalod,hogy csupan ferfiakat sorol fel,mint rendszerint az Oszovetseg nemzetiseg felsorolasai.A 4..versben pedig ezt talaljuk:
" Sét születése után Ádám nyolcszáz évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat."Az Oszovetsegi Biblia egy no nevet csak akkor jegyzi fel,ha valamilyen kulonos szerepe volt.Igy Adam egyetlen lanyarol nem ir,mivel nem volt kulonos szerepuk.

Válasz

czihaki viktoria üzente 11 éve

Tudod Bátori a lélek valóban halhatatlanná válhat, csak épp nem térhet vissza soha se. Itt a Földön semmiképp, mert Istennel eggyé válva erőssé válik amit az emberi élet nem tudna elviselni. Ezért nem igaz az újraszületés se pedig a karma.

minden ember önmaga élete felett mond ítéletet saját lelkével fizet érte, mert az Isteni Teremtőhöz vezető út valóban olyan mint valami pokol- a szennyezett lélek ott pusztul ismét primitív anyag részévé válhat a tiszta lélek eljut az Isteni Energiához és oda belépve ő Maga is Istenné válik-- S majd egyszer ha a Földünk megszűnik életet adó bolygó lenni, akkor a sok-sok tiszta lélek kiszakad az isteni energiával és elzúg, hogy valahol egy élhető bolygón, ismét életet teremthessenek.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Igen Myara.A Bibliaban sok jelkep van,de semmikepen nem az egesz!Igy Maria szuzen fogantatasa sem jelkepes.Alkotonknak-aki "LEGYEN"szavaval hozta letre a vilagegyetemet- nem jelentett nehez feladatot lenye egy darabjaval megfogantatni Maria petesejtjet.Ismet szuksege volt "LEGYEN"szavara.
A Bibliat figyelmesen kell olvasni,es pontosan idezni,mert kulonben hazugsagba maradunk!Honnan ideztel ilyet?:
"Helyezteé az Édent az Isten keletre, amelyet 3 folyó oszt 4 részre." Vers vége, -- az új versben "És a negyedik az EUFRÁTESZ." Akkor már 4 folyó osztja 5 részre!!!"
En ilyen idezetet nem talalok a Bibliaban!

Válasz

czihaki viktoria üzente 11 éve

Na és uralkodott? az idézetre reagálva

"„Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belõled származik az, aki uralkodni fog Izráelen."(Mik 5:1)

Nem kell mindent szó szerint venni ami le van írva, mert jóval később írták a bibliát a szerzetesek! Még ha olyan szép is, mint Karácsonyi jelkép.
Mindig éltek magukat sámánoknak jósoknak nevezők-- ami miatt sok tragédia is történt-- valószínűleg, ha a tömeges gyermek gyilkosságok akkor megtörténtek Jeruzsálemben-- szintén egy hazug önmagát prófétának tituláló miatt történt meg, mert elhitte az akkor Uralkodó osztály a babonaság mindig és mindenkor szedte az áldozatait-- ki tudja milyen téveszme vezérelte az amerikai gyilkosságot is.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Igen Myara!Isten valodi torvenyet,a Szeretet Torvenyet kell kovetnunk,hogy magunk,es kornyezetunk boldog lehessen!Kerlek masold ide az egyetemes keresztenyseg altal isteni ihletesunek elismert Bibliabol azt a torvenyt,torveny reszletet,ami nem egyeztetheto ossze azzal!!!
A Karma elmelet ellentmondasai:
Az elmelet kimondja azt,hogy a lelek halhatatlan,es annak megtisztulasa erdekeben,a meghalt leny egy mas lenyben szuletik ujja.Igy az a szunyog,amit lecsaptunk a nyakunkon,talan nagyapank volt elozo eleteben.
Sztalin,Hitler,a kommunizmus kegyetlen vallatoi,hoherai kenyelmes oregkort ertek meg,es ugy haltak meg,mint barmely jo ember.Hol mukodik ott a Karma?!
Ha elfogadjuk azt,hogy az elet Istentol ered,megpedig az O lehelete eltet,mi szuksege van egy uj elet keltesekor hasznalt leheletere?
Tudnek szamtalan bizonyitekot a lelek halhatatlansaga hamistana megdontesere a Bibliabol,de te nem fogadod el a Bibliat,igy ertelmetlen lenne.

Válasz

czihaki viktoria üzente 11 éve

Az élet szabad akarattal és választással alkották, nem avatkoznak be az életbe csak akkor ha globálisan teszi tönkre az ember a Földet a természet egyensúlyát.

Ez a ámokfutó szörnyű dolgot követett el ártatlan gyermekkel szemben, de sajnos ő maga is beteg volt valószínűleg. Ebben viszont maga az anya aki nem figyelt rá eléggé, vagy az orvosi felelőtlenség nem észrevevés a felelős, harmadszor maga a rendszer Amerikában, ahol annyi fegyvert vehetnek és tarthatnak otthon amennyit csak akarnak törvényesen-- ezért van náluk annyi hasonló tragédia-- mert csak kihúzzák a fiókot és ott van többféle fegyver is- még az elmebetegeknek szinte kínálva.

PereikémTe meg ne irkálj össze mindenféle zöldséget, egy ilyen szörnyű tragédiának áldozatul esett gyermekekről! Légyszi! Felfogod egyáltalán azt a bődületes ostobaságot amit írtál? Mit szóltál volna ha fordított esetben a te unokáiddal történt volna ilyen szörnyű tragédia akkor is előző életedről sóderolnál a magadéról vagy nagyanyádéról?

Uram Isten! Bocsássanak meg neked azok a gyermeki lelkek a mocskolódó soraidért!!!

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Isten látta a mészárlást, de a Föld a Szabad akarat Őáltala kijelölt zónája ebben a Galaxisban. Van egy Ősi Kozmikus Törvény, a KARMA. Azok a gyermekek egykor felnőttek voltak és együtes "erővel" akarattal okozták az akkor áldozat, -- ma a gyilkosuk -- vesztét. A Karma VAN, és hatékonyan működik még akkor is, ha az egyházak a sajuát érdekükben letagadják a létét. Isten egyáltalán NEM nézte fájdalommal a mészárlást, mert Ő Igazságos Isten. Tudta mit követtek el azok a mostni gyermekek - akkoriban felnőttként. ost megtapasztalták a saját "bőrükön" akkori rémtettük fájdalmát, és következményét.

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Zoli kedves. A biblia a benne meghagyott írásokkal együtt egy jelképes írás. Amikor az Angyal azt mondja Máriának hogy gyermeke lesz, Mária megkérdezi: "Mi módon lesz ez, hiszenm és férfiat nem ismerek." NEM is kell ahhoz férfi, hogy BÁRKIBEN megfoganjon az Isteni gyermek, aki Szellemi lényként élteti a fizikai testet, de még alszik. Így eleve benne van, így született meg anyja méhéből.
Ha figyelmesen átolvasod az Ószövetséget is azonnal látod mennyi hazugság van benne.
"Helyezteé az Édent az Isten keletre, amelyet 3 folyó oszt 4 részre." Vers vége, -- az új versben "És a negyedik az EUFRÁTESZ." Akkor már 4 folyó osztja 5 részre!!!
Az EUFRÁTESZRŐL tudni kell, hogy a mezopotámiai agyagtáblácskákon írva van: A Drákó Csillagkép egy Bolygójáról a Földre jött Anunnakik - ANU, a BOSSZÚÁLLÓ ISTEN népe!!! A biblia a Szeretet Istenére írja a bosszúálló istent. HOGYAN lehet az Isteni Szeretet Istene bosszúálló???? Másik: Ádám és Éva fiaként megszületett Káin és Ábel. Káin megölte Ábelt. Maradtak hárman. A biblia azt irja:"És akkor az Isten megjelölé Káint a homlokán, hogy S E N K I emberfia meg ne ölje." "Káin ezután MÁS TÖRZSEK LEÁNYAIBÓL vett magának feleséget." Honnan a búbánatból voltak más törzsek, amikor csak HÁRMAN maradtak!? Már itt is kilóg a lóláb, - a sátáni Anunnaki szöveg "lólába."Olvasd csak el nagyon odafigyelő Értelemmel és a Lélek majd jelez, ha olyat olvasol, ami csak beleírt - emléket állító szöveg. A zsidók SE követtek el olyan vérengző tetteket, de az anunnakik IGEN!!! Önmaguknak állítottak emléket. A sok vérengzést a zsidókra fogták JÉZUS megölésével. az első gyűlöletkeltő antiszemita írás a biblia!!! A "történetek" leírásával már állást foglalnak az azokat elolvasó emberek! Hányszor hallottam már, hogy a zsidók ölték meg JÉZUST!!! Azt bezzeg nem írták bele, de a római történetírásban - a köz elől elrejtve benne van az is, hogy akkoruban a 30 ezüstpánzt a csőcselék felbujtására fizették ki, és NEM Júdásnak adták, akinek a Nag Hammadban megtalált írásokban EVANGÉLIUMA is van, mint MÁRIA MAGDOLNÁNAK, akit ugye rossz nőnek találtak ki, pedig Szent, tiszta és Beavatott Papnő volt. A rómában A is fellelhető római hadi-térképeken nyoma SEM volt még NÁZÁRETNEK JÉZUS idejében!!! Szóval itt is kilóg a lóláb, azután a "keresztény" vallás erőszakos, kíméletlen, kínzásokkal és inkvizíciós rémtettekkel való terjesztésében azok ellen a népek ellen, akik az ősi időktól, az Emberiség Hajnalától kezdve az ISTEN, a Szeretet Istenétől kapott vallást hitték!!!
Az anunnaki népség" az Isten Szent Ősi Szeretetvallása ELLEN alkotta meg níceában a bibliát és elnevezték a vallást kereszténységnek. Beleírták a bibliába, hogy ne legyenek Neked csinált isteneid, azután ők készítették el!!! Bálványimádókat csináltak a megfélemlített félrevezetett embertömegekből az Isten Szeretetvallása ELLEN!!! Te érted ezt? És annyiszor ismételték lassan 2000 éve, hogy az emberek igazságnak fogadták el a hazugságot, - pedig JÉZUS jóelőre figyelmeztettett erre: "Jaj azoknak, akik az Igazságot hazugságnak, és a hazugságot igazságnak mondják!" Ő tudta ezt előre!!!

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Igen. Isten VALÓDI Törvényét kell megismerni és NEM azt, amit Níceában beleírtak - benne hagytak a bibliában, amelyet emberek írtak és NEM a Jósiten adta nekik az "ihletet" hanem idegen gonosz lények Anunnakik a Drákó Csillagképből. A gyermekek legyilkolása n e m v életlen, mert véletlenek nincsenek! KARMA viszont van, amelyet a bibliában Törvényként írnak le. A Karma a tettek következménye. Egy régi életben az a mostani gyilkos, a most általa megölt gyermekek, - de akkor felnőttek áldozata volt, és éppen nácik voltak akkoriban. Isten Igazságos!!! Mindíg mindenkinek a saját bőrén kell megéreznie elkövetett tetteinek szörnyű súlyát. A Karma körben - forog életekről életekre.

Válasz

vojt csibi üzente 11 éve

Kedves Mariann...kérlek fejtsd ki a miértet is mert bár én hitoktató is vagyok de nem tudom elfogadni ezt a szörnyű mészárlást...ártatlan gyermekek haljanak meg egy őrült miatt...ha a te gyermeked is ott lett volna akkor biztos másképp értékelnéd ezt a borzalmas tettet.
Az én fiamat is megölték az ingatlanomért és felelősségre vonása nem történt a gyilkosoknak / a felbujtónak és az elkövetőnek sem, pedig jeleztem illetékeseknél/
ha irsz az emailomra, bővebben leirom a tetteiket, tanulságképp..de a regényemben leirtam nevekkel és tetteikkel ezeket ...majd ha érdekel vedd meg a könyvemet amit a saját
nevemen fogok megjelentetni DARIDA MÁRIA névvel
várom visszajelzésedet csibi46@gmail.com marika tanánő
csibi46@gmail.com marika tanárnő

Válasz

vojt csibi üzente 11 éve

Kedves Zoltán ! Személyesen ismerjük egymást még az Arany János utcai előadásaidat követően még a bölcsességedért elmentem a lakásodra is, ahol kedves feleséged is otthon volt...Kérlek hogy keress meg az emailomon mert szeretnék veled ujra kapcsoaltot teremteni és a bölcsességedet ujra kérni ...
Üdvözlettel csibi46@gmail.com marika tanárnő

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Nos,Marianne,erdeklodessel varom megfejtesedet!

Válasz

Keszte Gáborné Marianne üzente 11 éve

Isten ott volt a mészárláskor és fájdalommal nézte a gonosz munkáját. Isten szabad akaratot adott az embernek, és azt nem vonta vissza és nem is fogja. nem bábunak teremtett, hanem felelős lénynek, aki tudja mi a különbség a jó és a rossz között. Isten hatalma csak a SZERETET által működik, a gonoszságban nem. Ha nem fogja vissza a gonosz tettet, akkor abból tanulnia kell az embereknek. Aki megismeri Istent Jézus tanítása által, az hamar megfejti ilyen esetben a miértet is.

Válasz