Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Ica!
Csak Perei Janosnetol varod almaid megfejteset?

Válasz

Salamon Lászlóné üzente 11 éve

Szia Jánosné.
Én évekkel ezelőtt egy héten keresztül ugyanazt álmodtam: borzalmas volt.
Álmom: Ott laktam, ahol most, abban a városban és abban a házban. Háborus időszak, ami annyit jelentett, hogy nagy félelem volt bennünk. Nappal nagy hanggal katonai repülőgépek lepték el az eget. Este az égre lézerrel volt felírva, hogy mit szabad és mit nem csinálni. kb egy héten keresztül ugyanezt láttam álmomban. Ez mit jelenthet? ez fog lenni? Szia Ica

Válasz

Salamon Lászlóné üzente 11 éve

Annyira igazad van, teljesen egyetértek veled.
Üdv Salamonné Ica

Válasz

Mazuláné Baranyai Éva üzente 11 éve

nokomment

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Teljesen egyetertek veled,es Camuvel.
Azon erdemes elgondolkodni,hogy a kornyezetunkben elo emberek milyen rafinalt modszerekkel kerulik ki a boldogsagot.Gondolok ilyenekre,mint halatlansag,balga vagyalmok hajszolasa,onismeret hianya,irealis buntudat,onmaguk altal taplalt harag,gyulolet,stb.

Válasz

Szászi Ilona üzente 11 éve

boldogságról,mibenlétéről rengeteget gondolkodtam,és végül arra jöttem rá,hogy a boldogság is választás kérdése.Az az ember boldog,aki mer önmaga lenni.Boldogtalanul lehet élni,de nem érdemes."Legnagyobb bűn,amit önmagunk ellen elkövethetünk,ha soha nem vagyunk boldogok."És mégsem ennyire egyszerű.A boldogságról néha önként lemondunk egy magasabb cél,eszme,talán egy másik ember boldogsága érdekében.Az áldozatvállalást ne sajnáljuk,mert ez is lehet a boldogság forrása.Talán az igazié.
Ha Albert Camu gondolatait veszem alapul,akkor boldognak lenni kötelesség.
"Hinni akarom,hogy erősnek,és boldognak kell lennünk,mert csak így segíthetünk az embereken a bajban.Aki csak vonszolja az életet,és összeroppan a súlya alatt,senkin sem segíthet."

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Perei Jánosné!
Az a Shanti Mester milyen keleti vallasfilozofiat tanit?

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Régóta foglalkozom az álmokkal. Sokat segítettek és segítenek az Angyalok is, ha megkérjük őket és megengedjük Nekik, hogy segítsenek. Voltak útmutató és figyelmeztető álmaim, amelyek többször is visszatértek, amíg meg nem oldottam az általuk - színes álomszimbólumokban - megmutatott problémát. Nagyon hálás vagyok, hogy így is segítenek nekünk Isten Örökéletű Szellemi lényei. Halálesetek után, a gyermekekkel való probléma esetén, párkapcsolati problémák előfordulásakor már kértek tőlem tanácsot, - amely szerintük jó volt. Az embereknek adott valóban jó és mindíg önzetlenül adott tanácsadást egy Lelki Mesteremtől, Shantitól tanultam meg - MINDÍG a SZERETET szempontjából, és az álomszimbólumok alapján adni. Hálás vagyok Neki. Annyi jót tanultam tőle a Spirituális klub tagjaival együtt, hogy soha nem tudjuk Neki meghálálni.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Magdi!
Szavaidrol a Hoʻoponopono neven emlegetett Hawaii-i bolcsesseg jutott eszembe.Igen hasznos tanacsok vannak benne.Egy kicsit furcsa,hogy miert kerjek bocsanatot valakitol,ha nem vetettem semmit ellene.No nem baj.Az bizonyos,hogy buntudatban elni borzaszto.Ezt tapasztaltam,mig nem tudtam atadni azokat.
Legy boldog kedves , Energikus hetvenes,Maagdi!
Szeretettel:Zoli

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Kedves Zoli!
Sokan vannak, akik azt hiszik, hogyha elérnek egy földi célt, akkor boldogok lesznek. Viszont, csak ideig óráig. Sokan azt hiszik, hogy a boldogságot és a lelki békét kívül találják meg, -- pedig nem. Először nekünk kell elég nehéz a külső és a belső világunkban megvívni a harcot", "megdolgoznunk" a belső békéért, a nyugalomért - bármilyen külső helyzetben - akár a külső és a belső béke híjával is, azonban soha nem leszünk maradéktalanul boldogok és nyugodtak. Akiknek folyton hiányzik valami a külvilágban, azok folyton valamilyen értehetetlen hiányérzettel "küszködnek" , és akik annyira féltik a megszerzett dolgaikat, azok rettegnek az elveszítésétől, és így a koldusnál is szegényebb koldusok. Soha nem jut eszükbe, hogy amijük van - az eszüktől és a képességeiktől kezdve a vagyonukig, - azt mind Istentől kapták. Először minden embernek azzal kellene tisztában lenni, hogy voltaképpen KICSODA Ő ? Amíg ezt nem tudja, addig az anyagi világ rabja. Az egyiptomi Templomokon is ez olvasható: ISMERD MEG ÖNMAGAD ! EZ a legnehezebb, mert magunkkal szemben még elfogultabbak vagyunk, mint a saját gyermekeinkkel kapcsolatban.

Válasz

Fekete Magdi üzente 11 éve

Kedves Zoli!Nagyon jó az elmefuttatás. Sajnos azonban sok ember nem ismeri fel Isten üzenetét,ami lehet éppen az,hogy hogyan legyük boldogok.A boldogság nagyon fontos érzés. Itt nem csupán arról van szó,hogy szerelmesek vagyunk-e? Boldogságnak kell tekinteni azt,amit minden nap kapunk. Felkelhettünk,mozoghatunk,gondolkodhatunk stb.A boldogságot a bajok ellenére is magunk tudjuk irányiítani,-ha észrevesszük az isteni szikrát.Higyjétek el,létezik.Az egyik legfontosab elem,hogy egészségesek tudjunk maradni, ki kell irtani magunkból a gyűlöletet,a rég történt rossz dolgokat.Elsősorban
magunk szeretetét kell erősíteni,hogy szeretettel tudjunk fordulni mások felé.Ha segítünk másoknak,boldogság tölti el szívünket. Én úgy élem meg a minden napjaimat,hogy az ima után elmondom,hog szeretlek,sajnálom,kérlek bocsáss meg nekem,köszönöm.Ezzel erősítem magam,hogy erőt tudjak másoknak is adni.Ne hogy azt gondold,hülye vagyok,vén bolond,aki nem tudja mit beszél.
További szép napot és jó aegészséget kíván, a Netwörk-ről, Energikus hetvenes,Maagdi

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Gyongyi!
Kulonleges erzes egyutt erezni egy masik emberrel,bar neha fajdalmas,ha az a masik ember szenved valamiert,de szenvedni is lehet bolddogan.Az elso szazadok kereszteny martirjai a legjobb peldak erre,de en most nem szenvedek.Olyan is volt,de elmult.Most elvezem a szabadsagot,a new hampshire-i osz szinponpaba oltozott erdeit,a szeliden cirogato oktoberi napot,a csendes eso ritmikus kopogasat,a tisztara festett hazak megujult oltozetet,a friss festek illatat,a kuncsaftjaim oromet,amint csodaljak megujult otthonukat,kistrombitam engedelmes eneket,ahogy minderrol harsog hallgatoimnak.Boldog vagyok,mert boldognak lenni jo!
Szeretettel:Zoli

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Lia!
Koszonom kedves soraidat!
Ezt irtad:".Én boldog vagyok,a nehézségek ellenére is."Igazan boldog lehetsz,hisz nehezsegeidben kuzdhetsz igazsagos modszerekkel,es gyozhetsz....
Egyszer beszelgettem egy marathoni futo baratommal az edzeserol,valahogy igy:
"-Te hogyan szoktal felkeszulni egy nagy nemzetkozi versenyre?Biztosan sokat pihensz,es eszel ra,hogy energiat gyujts.-O,dehogy!Bar eszek sok vegan kajat,es pihenek is 6-8 orat naponta,de a fokusz,a futas.Rengeteget futok,es uszok.-valaszolta.-Nyilvan, te egy mazoista(onsanyargato)kozossegnek vagy tagja.Miert kinozzatok magatokat izzaszto,kimerito edzesekkel?Talan buntudatotokert "vezekeltek"?-Bizonyara te sosem futottal rendszeresen.-De!A suliba igen,mert szerettem sokaig aludni.-No nem ugy!Amikor a futasert futottal.-Azt meg nem probaltam valoban.-Latom.A futas temerdek "oromhormont termel a szervezetbe.-En ezt fincsi sutikkel,es csokival szoktam elerni.-Ezt is latom rajtad.-Ugye formas kis pocakom van?-Igen.Hanyadik honapban vagy most?-A tizedikban.-Akkor jol tulhordtad!-Latod,mar mozog!Kulonosen,ha futnom kell.-Neha nem tudok futni a korulmenyeim miatt.Olyankor elvonasi tuneteim vannak:idegesseg,enervaltsag,turelmetlenseg.Alig varom,hogy ismet futhassak!....
Nos,a nehezsegeink elleni kuzdelmeinkben az apro sikerek mindig oromet szereznek.A kuzdelem folyamataban testunk,lelkunk mozgasba lendul,s ez oromhormont termel.
Eros vallakat,es nem konnyu terheket kivanok neked!
Szeretettel:Zoli

Válasz

Szabó Gyöngyi üzente 11 éve

Egy őszinte barát.!
Szeretettel küldöm jókívánságaim és együttérzésem.
Az együttérzés számomra a közös gondolatokat is jelenti azokat a gondolatokat melyeket magunk is megtapasztalunk és így már érzéssé válik bennünk. Ez az érzés az igazi baráti érzés.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,Zoli a fenti sorokat.Én boldog vagyok,a nehézségek ellenére is.A leírtakkal egyetértek.
Üdvözlettel:Lia

Válasz