Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Ez a legnagyobb baj, hogy az egyhaz es az osszes egyhaz es az osszes vallas ilyen szinten el, hogy bun, vagy nem bun. Most feloldozast nyerek, vagy nem, es bun-e e az, amit tettem, vagy nem, vagy mi van?

Nem erdekel.

Ha szivedbol tetted, akkor nem bun. Ha szamitasbol, akkor az. De bun, vagy nem, az a birosag dolga. Mi koze ennek az egyhazhoz? A masvilagon ennek nyoma sem lesz, ezen itt igen, de ezert van a birosag. Ott intezd el, ahogy akarod. Felolem!

A lenagyobb gyilkos is lehet a legjobb ember, a legbuntelenebb ember, aki meg egy szocskenek sem art, is lehet a lerosszabb, legaljasabb valaki. Ezert a templomban csak az szamit, hogy ki vagy, milyen a lelked. Mit banom en, hogy mit csinaltal. Loptal? Es? Miert tartozik ez ram? Raboltal? Egeszsegedre, ha neked akkor ugy esett jol. Pornoztal, perverzkedtel, tobbesben szexeltel, esetleg allatszexeltel, mit tudom en, jol tetted. Ha a tobbieknek nem volt terhere, akkor minden rendben. Ha viszont erolotetted, es a masik nem akarta, akkor egy rongy ember vagy, takarodj.

A bun kerdese nagyon osszetett dolog, ezt itt most nem fejtem ki. Peldaul gyermeked, szerelmed, apad-anyad vedelmeben olsz. Nem bun, hanem dicseretes tett. Ha azert olsz, mert elveszed tole, csak mert kivanod, az mar mas. Az sem biztos, hogy rossz, de lehet rossz. Ha peldaul egy dusgazdagtol veszed el, es te az utcan elsz, akkor vallveregetes. Vedd el, Istennek tetszo dolgot muvelsz.

De mondom, ez osszetett dolog. azonban a bunozok kozott is van nagyon jo ember, es nekunk ezekre van szuksegunk. Mindenki el valamilyen szinten, ki hova kerul. Legy jo, tedd nemes lelekkel azt, amit teszel, es velem vagy. Az elet sokfele, egy betoro gyereke sosem lesz apaca. De lehet ugy is betorni, hogy boldog lesz tole a vilag, es lehet ugy is erkolcsoskodni, hogy mindenki hanyni rohan.

Aki ezt megerti, az megertett mindent, aki nem, nos az nem ertett meg mindent.

Mellesleg a tolvajt meglopni mindig dicseretes dolog.

Isten bennem, gyeretek hozzam, repulunk a mennyekbe.

Mezeskalacs tukorrel.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Nem azt irtam, hogy pialni, hanem azt, hogy ezt is. Emberek vagyunk, antialkoholistak, tenyleg?
Nem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy mit tehetsz az otthontalanokert. Tenyleg, te mit tettel eddig?
Ne gyere azzal, hogy imadkoztal ertuk.

En sokat tettem.
Amen.

Biboros.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ez utobbi elkepzelesre inkabb a "Hajnali Masnapossag Egyhaza"illik ra.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Te irtad,hogy az egyhazad lenyege ez lesz:
"Pialni, szexelni, szerencsejatekot jatszani, zabalni lehet. Koncertek lesznek, es boldogsag."....
Hat nem fejezi ki az altalam krealt nev ezt a lenyeget?...

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Csatlakozom az elottem szolohoz azzal a kiegesszitessel,hogy az ezzel a mertekkel fogyasztott bor legalizalasaba nem tartom helyesnek belekeverni a megfeszitett Krisztust.

Válasz

Szászi Ilona üzente 12 éve

Talán most nem kellene megszólalnom.Csak kapkodom a fejem.Két hallatlanul izgalmas egyéniség "vallásháborújának" voltunk tanúi.Az én vallásismeretem annyira csekély,hogy most mély hallgatásba kellene burkolóznom.Mégis szeretném elmondani,hogy arra az önzetlen emberszeretetre,amivel megajándékoztok minket ,nagy szükség van.Másként teszitek ugyanazt.
Sándor! Nagyon sokan tudjuk,hogy egy kicsit valamennyien Istenemberek vagyunk,hiszen alkotni születtünk a gondolataink teremtő ereje által.Az egyházalapításról csak annyit,hogy nagyon újszerű gondolataid vannak,de azért néhány pontja vitaalap lenne sokunk véleménye szerint.A bűn ,és a megbocsájtás terén például.
Egy gondolat erejéig visszatérnék a vitát elindító alkoholfogyasztáshoz.Szerintem egy ember csak emberként tud élni.Az élet jelentős eseményeinek,ünnepeinek fényét növeli az ilyenkor szertartásszerűen elfogyasztott ital.A napi 2 deci vörösbor sem tett még senkit alkoholistává.Éljen mindenki saját hite,meggyőződése szerint,de tisztelje a másik emberét is!

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Valoban alapitani fogok egyhazat. Az embereknek kell a rajongas, a boldogsag, a szerelem, az elet elvezete es az Isten kozelsege. En nem a Biblia uj ertelmezesevel jovok elo, meg ne igyal, es sotetben szeretkezz, hanem eljen az elet. Ne torodj a bunokkel, nem lenyeges, a szivedbol elj.

Tedd boldogga a szeretteidet, es boldogtalanna a szeretteid ellensegeit. Egyszeru. A masvilagon csapatot alkotunk, megyunk, varunk minden testvert.

Isten mindannyiunkban benne el, csak semelyikunk sem veszi eszre, mert vak, mert nem kepes belelatni a mindenseg kepeibe. Ennyi.

Es, ha nem szukseges, ne sertegessuk szembe egymast. Mert ez azert nem tesz szentte bennunket.

Tudom, hogy rengeteg ember kovet majd, csak lusta vagyok elkezdeni. De majd nagy levegot veszek, es gyerunk.

Elore testver!

Ja, egyhazam neve a kovetkezo lesz:

Hajnali Parbeszed Egyhaza.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Jaj, Zoli, ez nagyon csunya volt.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Mit is tiltanak a protestans egyhazak?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Talan lehetne az alapitando egyhazad neve"A Mangalica isten imadoi egyhaz".

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Keresztelo Janos nazireusi fogadalmat tett,s aszerint durva teveszor ruhaban jart,mezet,es saskakat evett,nem nyirta szorzetet,hajat,es nem evett szolot,es mustot.A puszta barlangjaiban elt....
Jezus az emberek kozze jott,de nem csupan a vamszedokert,es a prostitualtakert.Nikodemus irastudo farizeuskent is tanitvanya lett,s neki mondta el egyik leg lenyegesebb tanitasat.Tiszta,elkulonitett elete folytatasahoz nem kellett megvonnia magat az Isten szamunkra alkotott egeszseges dolgaitol.Igy is tiszta maradt,es nem lett elvezetuk rabjava.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Misebor:
Hitem szerint Jezus mindhalalig buntelen,tiszta volt.Mikent jelkepezheti veret a -bunt jelkepezo- erjedes folyamatan keresztul ment bor?Mikent jelkepezheti a kovaszos erjedesen keresztulment kenyer tiszta,buntelen testet?...Az egy masik sulyos kerdes,hogy az egyhaz mikent vegezhet kannibalizmust,hisz hituk szerint a misebor atvaltozik Jezus tenyleges vereve,es az ostya Jezus tenyleges testeve,melyet a katolikusok esznek,isznak....
Ujabb kerdes,hogy miert kell aldozni minden nap,minden katolikus templomban?Hat Krisztus kereszten vegzett egyszeri aldozata nem elegseges az egesz emberi tortenelemre?
Az,hogy milyen serlegbol ivott Jezus "jo bort"(vagyis mustot),senki sem tudja.Az viszont biztos,hogy a padlozaton ulve ettek,ittak,es nem olyan asztalnal,mint a mai templomok"urasztalai".
A sort,bort,palinkat,melyek ertelmet megzavaro alkoholt tartalmaznak,nem Isten teremtette.O alkotta az erjeszto bakteriumokat,hogy az elhullott edes gyumolcsok a talaj taplalasat szolgaljak,es ismet gyumolccse valhasson....Szerinted mikor teremtett Isten reszegito italt?

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Azert a protestans egyhazak ugyebar meg sem kozelitik a romai katolikus egyhazat. Bar en egyiket sem szeretem, mert csak idegesitenek. Ajtatoskodnak, orokke eletidegenek, az embereket valamifele termeszetellenes eletre veszik ra.

A katolikusok meg a legjobbak. Csak ok kitagadtak 9 eves koromban.
Csinalok is egy egyhazat, legyeen valami igazi is a foldon.
Majd meghivok mindenkit.
Pialni, szexelni, szerencsejatekot jatszani, zabalni lehet. Koncertek lesznek, es boldogsag. Isten kozellete. Erezni fogjatok majd Isten lehelletet, szagat es boldogsagat.
Ja, es lehet nagyokat hulyeskedni, meg nevetni. Ez sem mellekes dolog. Ha mar a protestans egyhazak mast sem tudnak, mint mindent betiltani, es utalni. Peldaul sehol nem szeretik a sort. Akkor mar eleve nem lehetnek jok...szerintem.

Amen.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Mikor a vamszedokkel, azaz rablokkal, vagy bunozokkel ult le enni-inni, es a kovetoi megbotrankoztak. Mert ugye betegnek kell az orvos. Ott mondta, hogy Janos szocsken el, de o, azaz Jezus szeret enni-inni. Egeszsegere.
Aszketa legyen az, aki haragszik magara.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A Romai-es mas-Katolikus templomokban sokmindent tanitanak,melyeket a Biblia nem tanit,mert annak lezarasa utan otlottek ki.A Romai Katolikus Egyhaz igen korrekt abban,hogy azt ki is jelenti,hogy az aktualis Papa-mivel Isten foldi helytartoja gyanant mutogatja magat-jogot gyakorol isteni torvenyek alkotasara,es isteni torvenyek eltorlesere.A prtestantizmus mar nem ilyen korrekt,hisz azt allitjak,hogy nem ismerik el a romai papak isteni hatalmat,ugyanakkor az altaluk alkotott torvenyeket istenikent kovetik.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

En nem tudok Jezus ilyen tanitasarol.Felvilagositanal,hogy te hol talaltal ilyet?

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Ezzel kapcsolatban annyit jegyeznek meg, hogy romai katolikus templomokban ma ugyanugy isszak a bort, a valodi, erjedt bort, mint Jezus es az apostolok idejeben a Szentfoldon. Ugyanis az asztal, a serleg, a bor teljesen tokeletes masolata annak, ami akkoron volt. Menj el, kostold meg, meg fogsz dobbenni: jo kis valodi, erjesztett misebor az, amitol ugy fejre lehet allni, hogy ihaj. Ha sokat iszik belole az ember. De mondjuk felliter egy felnott ferfinek meg se kottyan. Azonban, ha ezt teljesen faradtan es ehgyomorra issza, mar csicsokas lesz tole. Vagyis Jezus is neha biztosan nagyokat notazott, szerette az eletet, a lakomakat, a nagy evest-ivast, ezt o mondja a Bibliaban. Csoda, hogy ezt meg nem huztak ki belole.

Ezert szeretem. Emberek csakis emberi modon kepesek elni. Termeszetellenesen csak rosszulletben tevekenykedhetnek. Sajnalom, a sort, a bort es a palinkat Isten adta az embernek, ezert Istennek nagyon is tetszo dolog az, ha fogyasztjuk. Jezusnak tetszett, akkor Istennek is.

Ave Caesar!

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Nem ertek egyet, de sebaj...tiszteljuk egymast.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az absztinens jelentese szenvedelyektol teljesen mentes.Arra hasznaljak rendszerint ezt a kategoriat,aki egyaltalan nem szokott olyan dolgokkal elni,amelyek szenvedelyt okozhatnak.(alkohol,kabitoszer,specialis gyogyszerek,szerencsejatekok,dohany,stb.)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Sanyi!
A gorog szoveg nem tesz kulonbseget bor,es erjedetlen must kozott(melyet Jezus,es tanitvanyai fogyasztottak,s Keresztelo Janos nem).Jezus koraban a kedvelt must(bor)tartositas ugy tortent,hogy a leszuretelt,kisajtolt mustot a tuzo napon allo kup alaku kore csorgattak,melybe spiralis csatorna volt vesve.A lassan lecsorgo mustbol sok viz kiparolgott,s igy az aljan felfogott suritmeny mezszeruve valt.Ezt bortomlokbe gyujtottek levarrva,es leviaszolva,hogy legmentesse valjon.(Az erjedo bor szetvetette volna ezeket a tomloket,melyrol Jezus peldazataban is beszelt[uj tomlo-o tomlo].Ezt a suritmenyt,mely tul edes volt abban a formajaban,felvizeztek,s ugy fogyasztottak.Ez volt a "jo bor".Neha a tartositas nem volt megfelelo,es megbuggyant.A tomlo meghizott.Azt surgosen fogyasztani kellett.Nos azoknak,akik mar fogyasztottak eleg jo bort,adtak ezt a silany murcit.Jezus Kanaban "jo bort",tehat erjedetlen bort-mustot-szaporitott.(Utodai kontarkodjak ezt a modot,mert az sem latott szolot,mint a Jezus altal szaporitott,csak az ovek silany,alkoholos lotty,amitol megfajdul fogyasztojanak a feje,es liftezik egyet a lotty odabent.)...Tapasztalatom szerint,a frissen kipreselt musttol is lehet megittasodni,s a Biblia ezert azt tanitja,hogy elj,egy KEVES borral,es ne nezd annak veres csillogasat,mert elveszi az eszedet....A bolcs ember,aki a kozossegeert felelosseggel tartozik nem nagy borivo.(Google baratunktol megkerdezheted ezeket a bibliai tanacsokat a borra vonatkozolag.)....
Mivel Jezus sem volt a sok bor hive,ha ma elne sem lenne problemaja a rendorokkel a mustfogyasztasa miatt.
Az az erzesem,hogy teged sem a"benned elo Isten",hanem inkabb a benned rombolo alkohol miatt molesztalnak a rendorok.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Az absztinenes azt jelenti, hogy antialkoholista? Keresztelő Szent János, tudom, szöcskén élt, a Bibliában olvastam. Mondjuk filippin is lehetett volna, mert azok zabálják a bogarakat. Őrülnek értük. Koleszterinmentes. Nekem azonban nem megy. Maradok a szalonnánál.

De akkor jézusék nyomták a bort, nem? Olyat ne mondjon senki, hogy milliliterre kimérték mindig. Néha nyilván lecsúszott kicsit több is, különösen, mikor ki voltak készülve. Mert ugye otthontalanok voltak, azokat ma ráadásul veri a rendőr, meg bünteti az állam. Sőt a keresztények is. Képzelem, mit kapna ő ma. Ma is felszegeznék a keresztre, nem gond. Különösen, ha még jól le is inná magát. Hogy Isten fia, khm, az nem lenne érdekes. Vinné a rendőr bilincsben az őrszobára.

Konkrétan bennem él Isten, de engem is nyüstölnek rendesen.
Az emberek mondják, de nem szeretik Istent. Akik állítólag hisznek benne, azok sem.

Ámen.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jezus,es tanitvanyai nem voltak absztinensek,mint Keresztelo Janos,azonban az,hogy reszegeskedtek volna enyhen szolva istenkaromlas.Olyan feltetelezes,amelyben a feltetelezo onmagabol indult ki.Nem esszeru kovetkeztetes!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ketsegtelen!Ket doboz(6.6 dl)sor nem vegez -rendszerint-nagy feloldast,amint egy keshegynyi arzen sem ol meg,de aki 3-4 doboz sorrel autot vezetni indul,az nagy esellyel balesetet okoz,es azt nem veszi joneven a torveny.Miert?Mert az a mennyisegu alkohol olyan modositasokat eszkozol tudati allapotunkon,hogy veszelyesse valunk tole.Nem csak autovezetes kozben.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Az alkoholrol, itt termeszetesen etilalkoholrol beszelek, nem metanolrol, bar az is jo, az ize es a szaga, csak magvakul tole az ember, csak annyit, hogy az egyetlen szer, ami oldja a verben levo koleszterint. Vagyis, ha rendszeresen iszol, mondjuk 3-4 doboz sort egy nap, koleszterintol soha nem lesz szivproblemad, ehetsz akarmit. Ezzel mondjuk a szivinfarktusosok tulnyomo tobbseget siman meg lehetne menteni. Nem tudom, valamifele vallasi szempontbol, meg feminista szemuvegen a nezve ez nem helyes, minden mas szempontbol azonban igen.

Jezus is szerette a bort, a tanitvanyok is, meg mindenki. El tudom kepzelni, ahogy egy-egy komolyabb osszejovetel lement, hogy be lehettek akasztva. Es? Egeszsegukre.
Nem voltak muzulmanok, akkor Mohamed meg nem letezett, felesege sem, aki kivagattatta veluk az osszes szolotoket, se protestans fanatikusok, hat jokat boroztak, nagyokat ettek hoza, es gondolom, ha csinos noket lattak, akkor sem futottak el ijedtukben. Szeretem is oket.

Az alkoholrol irok meg tobbet. Fontos. Peldaul megnyugtat.

A sorozest ne tevesszuk mar ossze a totalis, alkohol okozta komaval. Csak, ha lehet.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az alkohol"aldasairol":
Az alkohol feloldja az idegsejteket.Eloszor a homloklebenyre hat,mely az erkolcsi korlatainkert felel.Nem veletlenul soroljak a "tudatmodosito" szerek kozze.Az,aki alkohollal probalja javitni elmeje mukodeset,ugyanazt teszi,mint az a versenyzo,aki jarmuve motorjat narancssargara heviti verseny elott....Az,aki alkohollal megbontja elmeje rendjet,csak megbomlott gondolatokat kepes kozolni abban az allapotaban.Meg szerencse,hogy az isteni alkotas kepes sokat regeneralni az allapoton.
Az aranyrol:
Isten orszagaban maradando ertekeket teremtunk,s az olyan dolgoknak,mint az arany,kevesebb az erteke,mint a termofoldnek.Azonban mindazok,akik szamara a teremtett elet rombolasa,es a kapzsisag tolti ki eletuk ertelmet,nem kenytelenek egy olyan orszagban elni,melynek ertekei megvetettek szamukra,hisz Atyank kegyelmesen megszunteti letezesuket.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Szivet melengeto gondolatok!Koszonom!

Válasz

Szászi Ilona üzente 12 éve

Nagyon bölcs gondolatokat írtatok az öregedésről,Nincs is mit hozzátenni.Sajnálom,hogy a szüleimet nem láthattam megöregedni.Korán elmentek.Én ma már idősebb vagyok,mint a 49 éves korában meghalt Édesanyám.A nagyszüleim kedélyes bölcsességére azonban nagyon jó visszaemlékezni.Apai nagymamám,nagyapám kivételesen szép kort értek meg.Patyolat tiszta apró otthonuk éke két hímzett falvédő volt.Egyik a "nagy"Magyarország képét ábrázolta,az érzelmeiket kifejező szöveggel.A másik pedig a Házi áldás volt.Ennek szellemében éltek békében,szeretetben,és talán szerelemben.A nagyapám ugyanis még 90 évesen is büszke volt rá,hogy az ő Etelkája volt a faluban a legszebb lány.Egy évben mentek is el,alig pár hónap különbséggel.Hosszú életük titkát abban a tiszteletben ,szerető gondoskodásban és megbecsülésben látom,mellyel az utolsó pillanatig megajándékozták egymást.

Válasz

Szászi Ilona üzente 12 éve

Kedves Viktória!
Szikrázóan okos megnyilvánulásaid vannak,de most megleptél.Hogyan lehet egy kalap alá venni a jövőt különböző indítékkal és tehetséggel kereső,vagy látó emberek nagy táborát?A tehetséggel valóban vissza lehet élni,de tisztességgel az emberek szolgálatába is lehet állítani.Indíték,és tehetség függvényében külön lehet választani az értéket az értéktelentől.Sándor esetében én az előző mellett voksolok.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Az oregedes az egy isteni dolog, kozel van a halalhoz, nem sokat kell mar dolgozni, lustaknak nagyon ajanlott. Peldaul nekem. En nem fosztottam meg ki senkit, tehat nincsen penzem, munkabol megelni nem lehet, akkor meg "let's go", irany a masvilag. Ott majd nezunk valami konnyebb bizniszt, peldaul asszisztalunk egy jo kis teremteshez, aztan atmegyunk angyalnak, rendes csodatevessel, es majd kiralyoknak dolgozunk, termeszetesen tomor aranyert.

Eljen az oregkor

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Kedves Czihaki Viktoria, jol megsertegettel, megvadoltal, es azt se tudom, mirol van szo. Miert, nevetni nem szabad, az be van tiltva, es aki nevet, az mehet a pokolba?
Esetleg bovebben elmagyaraznad, hogy miert vagyok en peldaul csalo, meg a tobbit nem is irom. Biztosan jol aludtal, nem voltak viszketos almaid? Mert olyankor az ember szetvakarja magat, aztan masnap leveri a kiskutyat.

Tovabbra is gyenge, amerikai sor, attol nehez jol berugni. De visszajon tole peldaul a szemem. Mondjuk ugy: latok.

Eljen a tulvilag, ott kocsmat nyitok, ez mar biztos.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Zita!
Remek dolgokat irtal!Este,ha raerek meg reagalok azokra.

Válasz

Hornyik Zita üzente 12 éve

Szerintem a legtöbb ember, ha az öregségre gondol, társítja hozzá a betegségtől, és a haláltól való félelmét is.
És ez nagyobb probléma! Ez a félelmetes, nem az öregedés.
Sajnos a szervezetünk elhasználódik az idő folyamán és szembe kell néznünk a betegségekkel, és az ezzel együtt járó fájdalmakkal is. A természet elénk teszi a tükröt, hogy az élet melyik területén követtünk el baklövéseket, ha tetszik, amit látunk, ha nem. Itt a betegségek pszichoszomatikus jelentésére gondolok. A másik fő gond a halálunk eljövetele, ami biztos dolog az életünkben. Ezt hit nélkül elég nehéz dolog elfogadni, mert ha az ember úgy gondolja, hogy nincs tovább, akkor az egyenlő a teljes megsemmisüléssel. Pedig csak megyünk tovább....
Az öregedéssel kiteljesedik az ember élete, bölcsebb lesz, egész más rálátása van a dolgokra. Igazából minden kornak megvan a maga aktuális szépsége és szerepe, csak fel kell fedezni, meg kell élni és élvezni.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Viktoria!
Minden felkelo nap,Isten ajandeka.Mit kezdunk ezzel az ajandekkal?...Tudunk-e halasak lenni erte?Magunk,es a vilag javara forditjuk-e azt?Tudunk-e az eddigi ajandekokert halas szivvel visszagondolni?....Ez adja meg boldogsagunk ertelmet.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Jucimama!
Otszor irtad 7 sorban a szot:"szeretet".Ez a te boldogsagod,es az elet szepsegebe vetett hited gyokere!....Adja a Szeretet Istene,hogy meg sokaig szerethess!
Szeretettel:Zoli

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Nem kell az öregedéstől félni, épp úgy sőt , mivel több idő áll rendelkezésre nagyon szépen tartalmasan lehet eltölteni annak minden napját, éveit ami még megadatott sors által

egy a lényeg vigyázni kell az egészségre, naponta sétálni szellemi munkát végezni, furni faragni--kinek mihez van tehetsége-- egy a lényeg unatkozni és minden butaságot elhinni, vagy félni nem szabad.

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor -- megvénültél -és még is szélhámoskodsz?

Tudod a korral illene bölcsebbnek lenni és becsületesebb ha már végig élted mit tudni milyen jellemű életedet.
Tudod ha szélhámoskodsz ha ismételten hazudozol , csalsz, akkor jobb ha félsz az öregedés lejárta utáni időtől...

Válasz

Ranovszky Juliana üzente 12 éve

Én örülök,hogy megérhettem a 72 évet, az édesanyám 68 az édesapám 56 évesen halt meg,biztos ők is szerettek volna még egy kicsit élni mert öregen lehet örülni az unokáknak fürdeni az ők szeretettükben és azt a szót hogy"mama szeretsz?mert én nagyon szeretlek" nem lehet semmivel helyesiteni.Néha mondom hogy itt-ott fáj de amikor meglátom őket az is elmullik.Szeretek élni és még szeretnék is hogy lássam hogy alakul az életük.Sokat szenvedtem az életemben de azt hiszem a jó Isten úgy határozott,hogy én tovább éljek mint a szüleim.Jucimama.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

En mar nem felek az oregedestol.
Megoregedtem.

Válasz

Szabolcsi-Andró-Vaskó Endre-Sándor üzente 12 éve

Csak megjegyzem, vannak a halalnal sokkal rosszabb dolgok is.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Ella!
Minden bizonnyal elettapasztalatodbol irtal,hisz 112 evesnek irtad magad :-))),de az en tapasztalatom is hasonlo,az 53.evemben.Neha nagyon oregnek erzem magam,mignem ezt eszre nem veszem,es gyokeres iranyt valtok gondolataim terelgetesevel.Amint a vilag gyonyorusegeit keresem,hogy racsodalkozzak azokra,tekintetem es,mozgasom is megvaltozik.

Válasz

Mesterhazy Ella üzente 12 éve

minden a fejekben dől el!az is,hogy hogyan gondolkodunk az öregedésről:tehát lehet szép és derűs!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Van egy kedves oreg baratom.Sok nyavajatol szenved,de a cukorbetegsege a leveszelyesebb.Sokszor elmondta mar nekem a kozhelyet:"Dont get old my frend!Not good idea!"(Ne oregedj meg baratom!Nem jo elkepzeles!)A valaszom rendszerint ez:"Szivesen haltal volna meg fiatalon?"

Válasz

altman józsefné üzente 12 éve

És leg-végül: aki korábban meghal.

Válasz