Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

Ha jól értem, amit írsz, akkor sajnálom, ha hiteltelennek tartasz. Ezek a gondolatok nem az enyémek, de mélyen egyetértek velük. Nekem ezek a rövid bölcsességek segítenek megállni egy percre, és elgondolkodni rajtuk, erőt és hitet adnak, hogy ebben az átmeneti időben megtaláljam a hamuban a gyémántot. Olyanok, mint a versek, szépítik a lelkem, de lehet, hogy más nem így van vele, talán igaza van Istvánnak is, lehet, hogy nem erre a portálra valók.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ha kesz tenykent elfogadom,hogy te barmennyire oszinte vagy,es en barmennyire oszinte vagyok,s megsem lathatjuk egyforman a vilagot,nem rendul meg a tiszteletem irantad,amikor ez nyivanvalova valik.

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

“Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég.” (Dan Millman)

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

Ez mind OK, de mi köze van ennek a lelki békéhez?
A Matthews üzenete -olvasatomban- más véleményének elfogadásról, a toleranciáról, vagyis a"tolvajkulcsról" szól. :-)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"Ha te is olyannak latnad a vilagot,mint en,ott kellene ulnod ahol en irok most,de az a hely foglalt.Pont en ulok benne." (Batori Zoli-Network.hu :-)

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

“A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi.”
(Andrew Matthews – Hallgass a szívedre)

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

“Úgy álljunk meg az életben, akár a sziklaszírt a tengerben; ne engedjük, hogy a szüntelen hullámverés megingasson bennünket.” (Hazrat Inajat Khan)

Válasz

Béres Magdi - Lena Belicosa üzente 12 éve

Kedves Zoli,

az jó, hogy többféle vélemény is megnyilvánulhat itt. Én nem olvastam minden hozzászólásotokat, de amiket igen, azok jók voltak mind a kettőtöktől. Úgy érzem, hogy kell közelednetek egymáshoz, és valahogy békességet kötni. Ha vannak is nézet különbségek, mert mindig vannak, egy bizonyos dologról is mást gondolhatnak emberek, azt el kell fogadni másokban. Kellene magán levelezésben egyeztetnetek, és megbeszélni ezt a problémát közöttetek. Magam is sok közösséget hoztam létre anno, és ismerem azt, hogy mindig vannak, akik máshogy gondolkodnak, vagy vélekednek. Ezt meg is lehet tenni nyilvános oldalon is mondani, de úgy, hogy tiszteletben kell tartani a másik ember véleményét, hozzászólását is.
Kedves István, neked is írok itt, váltsatok magánlevelet és találjátok meg azt a bizonyos közös nevezőt, és továbbra is segítsetek az álmodóknak, mert egyre többen lesznek.
Szeretettel:
Léna

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Lena!
Mint tapasztalhatod,ebben a kozossegben nem fogom be a szajat senkinek addig,mig a forumozok tiszteletben tartjak egymas velemenyet.(Ebben kivetel csak en vagyok,hisz Palffy Istvan igen regota nem tartja tiszteletben a velemenyemet,sot folyamatosan ellenem uszit,es megsem szankcionalom.Eleg erosnek erzem ugyanis vilaglatasom,hogy egy olyan kvalitasu ember velemenye ne bizonytalanitson el.)Igy szivesen fogadom a te irasaidat is annak elvarasa nelkul,hogy valaki,vagy valakik kenytelenek volnanak egyeduli elkepzelheto valosagken elfogadni azokat.Mindenki szabadsaga,hogy kinek a velemenyevel szeretne azonosulni....1978-ban Bekesen eltem amikor egy nagyobb foldrenges volt.Az elso elott is,es az utorezgesek elott is szamtalan allat megerezte a foldrenges kozeledtet.A kutyak,tyukok szokatlan riadtsaggal jeleztek azt.En elhiszem,hogy nemely emberben is van ilyen kepesseg.Egyebkent majusban egy foldrengeskutato tudosnak festettem a hazat Massachusettsben,aki elmondta,hogy joval a foldrenges elott ertesitettek a japanokat a varhato veszedelemrol,mivel minden ketseget kizaroan eszleltek a veszely erkezeset,bar helyet nem tudtak pontosan behatarolni....
Sajat tapasztalatom,hogy egesanyam halaltusajat megereztem,amikor korhazba kerult Bekescsaban,pedig en akkor Del-Kaliforniaban eltem.Igy halala elott feloraval megszerezhettem sogornom mobilszamat,amin elkoszonhettem anyukamtol.
Osszegzesul:Ez a kozosseg nyitott volt eddig,es nyitott is marad ez utan is kulonbozo velemenyek,meglatasok elott.Nem szeretnem,ha egymas velemenyenek minositgetese folyna itt,mert arra nincs senkinek szuksege,viszont szeretettel varunk minden egyutterzo gondolatot.Szeretettel:Zoli

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

Kedves Magdi!
Köszönjük az idézeted.
Újabb bölcsesség:
“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” (Steve Jobs)

Válasz

Béres Magdi - Lena Belicosa üzente 12 éve

Csak akartam olvasni egy jó idézetet, de mást találtam itt. Remélem kedves fiúk megbékéltek.
Zoli nem minden álom a napi ébrenlét gondolatainak továbbgondolása. Amikor egy nappal a japán földrengés előtt volt egy álmom, amiből novellát is írtam, és még aznap, március 10-én publikáltam is egy irodalmi portálon, semmi előzménye nem volt. Nem is voltam szereplője az álomnak, max néha olyan érzésem volt, mintha én lennék az egyik katona a túlélők között. Március 11-én pedig volt a földrengés. Az álmok nem maradtak abba, még hosszú hetekig álmodoztam azt, hogy katona vagyok valahol a világban. Megálmodtam az atomerőmű katasztrófáját és és a vulkánkitöréseket is. Sosem jártam Japánban, nem is foglalkoztam vele. Erre vajon mi lehet a magyarázat? Később megálmodtam az andalúziai és perui földrengést is...

Az én idézetem, ami a mottóm már vagy 12 éve.

"Adassék annyi lelkierő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok;
és bátorság ahhoz, hogy megváltoztassam, amin képes vagyok;
és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük." (Fredrich Ostinger)

Szeretettel: Léna

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Hala Istennek,ez a kozosseg nem a te vezetesed alatt all Istvan,s igy ide fer az elet minden teruletenek problemaja,orome.Igy a vilaglatasnak minden formaja is,legyen az ateista,ezoterikus,vagy kereszteny.Ebben a sokszinusegben igyekszem elegendo szabadsagot biztositni,tisztelve a kulonbozo nezetu embereket kulonbozo nezeteikkel egyutt.Sot,ha valaki oltozkodesrol,kerteszkedesrol,netan ELETrol akar beszelgetni,arra is nyitott ez a kozosseg....Csodalkozasoddal egyutt,meg a te szamodra is nyitott,es ha kisgyermek modjara duzzogva itt hagynal minket,mert a jatek nem a te szabalyaid szerint folyik,meg hianyoznal is nekunk....Szeretettel:Zoli......Talan meg annyit,hogy almaink,a nappali ebrenlet gondolatainak mas modon valo tovabb gondolasa.Igy abba belefer az egesz valosag is.

Válasz

Pálffy István üzente 12 éve

Az extázisban levő emberek nem vesznek tudomást a külvilágról,fantáziálnak amit valóságként fognak fel és ezt elakarják fogadtatni a külvilággal is! Amik itt fel lettek sorolva; éhség,szenvedés,megaláztatottság,igazságtalan üldöztetés,nem ebbe a fórumba valók! Vannak erre elhivatott személyek-szakemberek,akik meghallgatják és orvosolják ezeket a dolgokat! Ez itt Álmokról és azok megfejtéséről-értelmezéséről szól! Ennyi erővel építési vagy öltözködési szokásainkról is tarthatnánk "előadásokat"! Én csak annyit szeretnék kifejezni (ha ezt nem érted veled van a baj!) kezeljük helyén a dolgokat! Csodálkozom hogy Te mint "vezető",nem így látod! Ezek után kertészkedhetünk is vagy ötleteket adhatunk szerszámkészítéshez! Mielött "frappáns"válaszoddal elkápráztatnál,olvasd el egy párszor a fejlécen levő írást! Álomfejtő-jövendőmondó! Nem pedig Templom és imaház! Szeretettel! István.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Orulok Istvan,hogy te is csatlakoztal "az alomfejtestol tavoli beszelgetesbe",es ellenvelemenyedet bartan kifejezted!....Maganugy valoban az ember hite?..........Ha igen,nem ugyanigy maganugy az ehsege,a szenvedese,a megalazottsaga,az igazsagtalan uldoztetese,vagy eppen almai?....Erdemes ezekrol elgondolkozni!...Ki hogyan latja ezt?

Válasz

Pálffy István üzente 12 éve

Kezdem úgy érezni mintha eltévedtem volna! Ez már nem az Álomfejtők-Álomértelmezők oldala,hanem egy vallásos gyülekezeté! Itt már nem Álomfejtésről és értelmezésről "diskurálnak" hanem Hittérítésről! Sokaknak még arról sincs fogalma hogy Isten mint fogalom mit takar? Nem akarok senkit megbántani vallásos érzelmeiben,mert én is hiszem és tudom hogy létezik Isten! De helyére kellene tenni a dolgokat és az Álomfejtést Álomértelmezést nem összekeverni az Isten hittel,Bibliával! Vitatkozni se kívánok senkivel ezen,mert az Istenben és Jézusban való hit mindenkinek a magánügye,és joga van úgy kezelni ezt ahogy neki ezt szive és érzése diktálja! De ne essünk már át a "ló másik oldalára" és ne kövessük már a Jehovák szokásait,akik becsöngetnek a lakásokba és erőszakkal akarnak minket meggyőzni az ő egyedülálló Istenhitükben! Azok a tulajdonságok amiket Fleith Péterné Ildikó "idézetében" felsorolt,azok a "Hitetlen"emberekben,sőt állatokban is fellelhető! Ezért kérek mindenkit,ne kanyarodjunk már el attól a témától amért ez a honlap készült,történetesen;Álomfejtés és Álomértelmezés! Köszönettel! István.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Isten orszaga polgarava lenni,Isten szeretet torvenye alatt valonak lenni.Tehat a feltetelek nelkuli szeretetet megelni abban a kozegban,ahol elek.Egymagamban csak ennek hamisitvanyat elhetem meg,amit extazisnak szoktak nevezni.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Isten országa?Ha elfogadom amit megkíván tőlem Isten és egységes tudok lenni a többi emberrel erre írtak a Bibliát,hogy tudjuk mi Isten kívánsága.Nem bántok meg senkit?Felismerni a gyenge embert?ki a jó szándékokat is sérelmesnek veszi?Lehetetlen hisz szolga lelkűvé teszik az embert ha elakarja kerülni a sértéseket.Nekünk kell dönteni mit vállunk.Olykor az igazságban benne rejlik a bántás.Persze ez lehet akaraton kívüli.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Mi az az "Isten orszaga"ami mi bennunk van a Biblia szavai alapjan?Talan egy egyhaz tagsaga?Talan valamilyen keresztseggel,bemeritessel,vagy beavatassal szerzett kozossegi tagsag?Azt hiszem nem ilyenrol van szo!...Ha valamilyen allam polgara akarsz lenni,meg kell tanulnod egy csomo dolgot.Olyanokat,mint az orszag tortenelme,nyelve,foldrajza,alkotmanya fobb pontjai,az allamrendszer felepitese,stb.,majd egy hivalalos szemely elott arrol szamot kell adnod.Azonban nem eleg ennyi az allampolgarsaghoz.Hitet kell tenned husegedrol,lojalitasodrol,kotelezettsegeid teljesitesi szandekodrol.A hivatal,amikor megvizsgalja kerelmed,utannajar mikent viselkedtel eddig abban az allamban....Isten kiralysaganak is vannak feltetelei.Ezek nem adminisztrativ kotelezettsegek,hisz Neki nincs szuksege feljegyzesekre,mivel Mindenhato,aki tud mindent.Alap alkotmanya a SZERETET.Csak az lehet ennek az orszagnak polgara,aki eletet a szeretet alapjaira helyezi.Nem,mintha annak az orszagnak csak szigoru regulai teljesitese aran juthatnal be,hanem a Kiraly nem akar olyannak szenvedest okozni,netan kenyszert gyakorolni felette,aki megveti a szeretet alapalkotmanyat.Azt az alkotmanyt konnyu megtanulni,csak meg kell ismerni Fia-Jezus Krisztus-eletet,kereszthalalat.Amint ezt valoban megerted,csak kettot tehetsz:1.Szeretet ebred benned iranta,s minden megvaltott ember irant;2.Megvetni azt....Nincs koztes megoldas annak,aki ismeri Ot.Aki elfogatta Krisztus udvozito aldozatat,termeszetes kovetkezmenykent koveti Orszaga alkotmanyat,es belepett orszaga fennhatosagaba.

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 12 éve

Teljes mértékben igazad van.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Szia:Ildikó.Először magunkban fontos megteremteni a békét ahhoz,hogy környezetünkhöz békések lehessünk.

Válasz