Batori Zoli üzente 13 éve

Mi az,ami ennél egyszerűbb, világosabb,és alapokkal bir?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A szeretet parancsának törvényrendszerét mindenki követi,aki elfogadta valóban a megváltást.(Ha valaki nem,az csupán becsapta önmagát,s azokat,akiknek azt állitotta,hogy elfogadta Krisztus megváltását.)Az imádság közelebb visz Istenhez,a boldogság módszertana szerzőjéhez.Hozzásegit megismerni a ránk szabott isteni élettervünket,s látni önmagunkat az Ő perspektivája közeléből.Energiát ad,amikor lemerült testünk,és szellemiségünk.Programfrissitésre ad lehetőséget.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az önmegváltás reménytelen küzdelmébe már sokan belefáradtak.Felesleges sziszifuszi közdelem.A megváltás teljes árát kifizette Krisztus,aki ingyen kinálja mindenkinek.Maradok annál.

Válasz

tortei karoly üzente 13 éve

Ne haragudj,de ugy érzem tul komplikálod.

Válasz

tortei karoly üzente 13 éve

Ezek szerint állhatatos tevékenységűnknek nincs értelme.pl>ima.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

A BIBLIA TANÍTÁS.Ha elfogadod az életed az igazság és szeretet nevében éled le,ez neked fontos ha jó.Jézus megtanít hogyan érheted el ezt az állapotot,mindnyájan Isten gyermekei vagyunk és lehetünk több ha elfogadjuk az útmutatását Jézustól.Nem fontos magolni a bibliából mert nem az a lényeg.Az O testamentum tanú, ha van hited mire viszed az életben a dolgokat.Magadat kell megváltani,hogy útmutatást látathas másokkal.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Sok keresztény súlyos tévedése,hogy az üdvösségre egy fejlődési folyamat eredményeként érhetünk el.Mintha a mi állhatatos tevékenységünkkel kiérdemelhetnénk egyszer az üdvösségünket.Bolondság!Hogyan húzhatná ki magát akárki egy mély veremből,a saját haja rángatásával?Örökölt hajlamainktól,tanult bűnös szokásainktól hiába szabadulunk meg időlegesen,vagy végérvényesen(ami lehetetlen),elkövetett bűneink következményeit vissza nem fordithatjuk,mint a Duna vizet sem parancsolhatjuk vissza Feketeerdőre.Bűneink egyetlen megoldása a kegyelem Krisztus kereszthalála révén,viszont ez által egy szempillantás alatt történik meg.Ennek a szerzett üdvösségnek természetes következménye a szeretet törvénye szerinti életvitel...Jézus nem csupán egy bölcs tanitómester volt,hanem Isten Fia,s mint ilyen,maga is Isten.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Bizonyos keleti mesterek ezért állították Jézusról, hogy a meditáció egy nagyon magas szintű fokozatát elérő mester volt, mert hogy különböző szinteken, különböző dimenziókban tudott úgy közlekedni önmagán belül, hogy eközben mindig fenn tudta tartani a szükséges csatornákat. Ami nagyon nehéz akkor, ha önmagához képest egy alacsonyabb szintre kell ereszkednie a feladata érdekében.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Mint korábban írtam, a bennünk élő isteni öntudatunk által valósulhat meg a mi fejlődésünk, tudatosodásunk. Jézus megváltott minket, mert az áldozata által mindez felgyorsult. Végigjárta önmagában is a fejlődés különböző stációit. Így pl. mikor hárítani is szerette volna magától a küldetését, akkor jobban azonosult az emberi mivoltával, hogy egy rezgésszintre tudjon velünk kerülni. Ekkor nehezen viselte a feladatát., kicsit elgyengült. Aztán erről a szintről tért vissza az isteni önmagához, ezzel kijárva, egyben felgyorsítva a mi fejlődési folyamatunkat. Mintegy betette a saját, sokkal magasabb szinten megélt tapasztalatait a kollektív tudattalanba, és egyben könnyen hozzáférhetővé is tette mindazt a számunkra.

Tehát a reinkarnációt mindez annyiban függ össze, hogy amit mondjuk tízezer évig tartana, az az áldozata által kettő alatt végbemehet.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ha az ember"lelke"átszáll ide-oda,hogy fejlődjön,miért kellett Isten Fiának üdvösségünkért meghalnia?Miért kellett feltámadnia,ha "lelke"átszállt valaki másba,s ha feltámadt,honnan vett uj"lelket",s mit csinál azzal mennybemenetelekor?A kereszténység lényege Jn 3:16-ban van megfogalmazva.Maximálisan badarság,ha nincs megváltás.A kereszténység osszekeverése a buddhizmussal olyan,mint a mákosbableves.Huzatos volt a szakácskönyv környezete,és kettőt lapozott a szél.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Kedves Zoli !

Sajnos nem látom az összefüggést...

És akkor még nem hiszem, hogy létezett genetika.:) Ez a gondolkodás akkor a köztudatban volt benne, erre bizonyíték ez az esemény..Én is csak ennyit akartam ezzel mondani.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A reinkarnáció kifundálója végül is a krisztusi megváltási terv meghiúsitására fundálta ki csalását.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A rendszer elrejtette az 1.-t 20 percre.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A reinkarnáció értelmetlenné teszi Krisztus halálát,feltámadását,a megváltást,és az egész kereszténységet....Az un.apokrif iratokat nem vették ki sehonnan,hanem bele sem tették a kereszténység által hitelesnek itélt iratok közzé,melyet Bibliának nevezünk....A rokkantság születéskori állapota a genetikával magyarázható rendszerint.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Miért telt el ezerévek ha nem fejlődnénk nem lennénk több mint az akkori népek ,hisz többet is láthatunk a másik embertől-emberektől..Velük kell élnünk fogadjuk el a bölcsességeiket.Mindannyian nagyszerűek vagytok, gondolkodtok mert van hitetek.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Itt két egyforma írásod van,Zoli.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Most,hogy olvastalak benneteket leírom az eső érzésemet.Soha nem léphet tovább aki magyaráz és magyarázatra szorul letapad, nincs fejlődés.Ha kérdened ki vagy te,vagyok aki vagyok.Nekem nevet attak nem tudom kivagyok.Miért?A nevem félrevezet engemet.És Te hogy vagy ezzel?

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Mint korábban írtam, a konkrét reinkarnációs tanokat egyházi érdekek miatt kivették. Így valóban kevés konkrétum maradt, logikailag lehet következtetni. De konkrétumnak felfogható talán a vak ember története, akinek a jelen állapota miatt felvetődik, hogy talán ő, vagy valamilyen felmenője követhetett el valami súlyos vétket. Ez pedig kimondottan a reinkarnáció működési elvét mutatja.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

De a reinkarnáció semmiben nem mond ellent a te hitednek. Az ember test és szellem, ami a jelenhez, 3 dimenziós valósághoz köti. Isten pedig nem értelmezhető, illetve nem korlátozható téridőben. Isten létezik a mi világunkban, és a téridőn túli valóságban is. Így pl. abban a világban, ahonnan Jézus jött, és amiről kijelentette, hogy az ember pillanatnyilag még nem ismerhet meg. És mivel Isten szelleme bennünk él, így minket sem korlátoznak a téridő korlátai. Illetve csak mindig annyira, amennyire az adott fejlettségi szintünkön még szükség van. Szerintem Jézus és más tanítók tanításai ehhez az énünkhöz szólnak, hogy ez a bennük élő isteni valóság tudatosuljon bennünk. Persze szép fokozatosan, hisz a végtelent azért egyik pillanatról a másikra nem lehet megismerni..:)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A Biblia tanitása az emberi lélekről egyértelmű:"Megalkotta tehát az Isten az embert a föld agyagából,az orrába lehelte az élet leheletét,és az ember élőlénnyé lett(Más forditás szerint élő lélekké lett.)I Móz.2:7.A Biblia tanitását a feltámadás bibliai tanitása nélkül értelmezni lehetetlen.Igy az választ ad a Jézusi tanitások jövőidejére is....A reinkarnáció állitólagos bibliai bizonyitékait szemérmesen elhallgattad.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az előző hozzászólásom titokzatosan eltűnt,s most ismétlem....Az,ha tiszteletben tartjuk a mások hitét,azt is jelenti,hogy kérdéseket sem tehetünk fel azzal kapcsolatban?...Az én hitem szerint az embert három rész alkotja:test,szellemiség,és Isten éltető lehelete.Ennek organikus egysége az ember.Ha ez az egység megbomlik,nincs tovább ember.Ez a halál alvása.Egy történelmi időben ebből az öntudatlan,és tehetetlen állapotból a Teremtő szava hozza helyre azt az egységet ,mely megbomlott.Az ember az élő lélek, a hármasság organikus egységében.Nem hiszek az embert alkotó három elem bármelyikének önálló tevékenységében.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Kedves Zoli !

Túlzottan már nem szeretnék belemenni ebbe a témába, mert érzékeny húrokat pendíthet meg. És szerintem mindenki abban és úgy hisz, ami számára jó és szükséges.

Csak annyit még, hogy magam részéről nem tudom értelmezni a bibliát reinkarnáció nélkül. Részleteiben igen, de összefüggéseiben nem. Mert Jézus tanítása időkre, évezredekre szól. A tanítványait felkészíti, elmondja, hogy az idő folyamán mik várnak rájuk, milyen dolgoknak kell feltétlenül megtörténnie. Aztán majd újra eljön, és bekövetkezik végítélet. Csak kérdés, hogy kiknek beszél ekkor..? Mert ha nincs a reinkarnáció, akkor ebből a folyamatból pont mi, emberek maradunk ki. Így semmi közünk nincs ahhoz, hogy mi lesz, mikor jön el újra, mert mi egyszer élünk, vagy ide, vagy oda jutunk, aztán slussz.

De ami pl. egy bizonyíték lehet, hogy a tanítványainak úgy beszél a majdani eljöveteléről, hogy : "akkor már nem lesz tőlem mit kérdeznetek". Nem lesz, mert tudni fognak mindent, olyan fejlődéi folyamaton mennek keresztül az évezredek folyamán. Ha nincs a reinkarnáció, akkor szükségtelen ez a hosszú idő. Aztán én nem nagyon látom, hogy az ember egy életen belül olyan rettentő sokat fejlődne, hogy bárhova is bejuthatna. Sőt van, aki inkább mintha visszafelé fejlődne..:)

Szóval számomra pont a reinkarnácó által válik igazzá, hitelessé a biblia. És pl. az egyik vallás így segítheti a másikat, ha egy alapvető nyitottság megvan.

Nem tudom mire gondolsz.. Melyik kérdésedre nem válaszoltam ?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Akkor ez azt jelenti,hogy nem szabad kérdéseket feltenni?...Az én hitem szerint az embert három dolog organikus egysége alkotja:test,szellemiség(intellektuális, érzelmi,és morális adottságok),illetve az Isten éltető lehelete.E három közül bármelyik működőképtelensége,az "ember"megszűnését okozza.(a halál alvását)Az alkotó Isten e három egységét teremtő szavával helyre fogja hozni a feltámadás napján.Addig az ember a halál nyugalmát alussza.Igy én nem hiszek a testtől független"lélek"önálló tevékenységében.

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 13 éve

A bibliában is vannak olyan dolgok, amik nem kézzelfoghatóak pl. a feltámadás. Te hogyan képzeled el Zoli? Mi történik szerinted a lelkekkel, ha távoznak? Úgy gondolom, hogy az embereket meg kell hagyni a hitükben, mindegy az, hogy keresztény, hindu avagy muzulmán és még sorolhatnánk. Igaza van Péternek, nem azt kell nézni, hogy mi osztja meg a vallásos embert, hanem azt, hogy mi köti össze. A vallási megosztottságot sokan felhasználták már a történelemben rossz célokra, hatalomszerzésre, területszerzésre, gyűlöletkeltésre. Minden elképzelésnek egy origója van az pedig a szeretet Isten és ember felé.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kedves Péter! Én nem találok semmilyen utalást a Bibliában a reinkarnáció igazolására.Bizonyára valami elkerülte a figyelmem.Kérlek jelöld meg a helyet,ahol te találtál!Különösen kérem,hogy az előzőekben feltett kérdéseimre válaszolj érdemben,hogy ne beszeljünk el egymás mellett....Némelyek hisznek a Télapóban,mások a politikusokban,s én tisztelem őket.Nem hitükért,hanem azért,mert emberek.

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Kedves Zoli !

Azért a Bibliában is vannak, és főleg voltak utalások a reinkarnációra, csak egyházi érdekek miatt ezeket jórészt kivették. Másrészt szerintem nem úgy kell a dolgokat megközelíteni, hogy mik azok, amik a különböző vallásokat szembeállítják egymással, hanem inkább hogy milyen összefüggéseket lehet találni. Mert szerintem lehet, én nem nagyon találtam még eddig semmit, ami megoldhatatlan ellentmondásokat mutattak volna.

Rengeteg megfejthetetlen jelenség van a világon, sok ilyen történik az emberekkel, de ezekről leginkább nem beszélnek, nem szeretnék, hogy bolondnak tartsák őket. Sőt, szinte azt lehet mondani, hogy ha kicsit megkaparjuk, mindenki életében történt már valami ilyesmi.
Nekem volt egy könyvem, amiben olyan jelenségekről volt szó, amiről most beszélgetünk. Ez sem olyan túlzottan ritka.

Azt hiszem, mindig a különösen felfokozott érzelmek, vágyak, indulatok hoznak létre ilyen speciális jelenségeket. Mert különben a mindennapok szintjét is teljesen természetes módon működik ez. Így pl. hogy egyazon találmányt szinte ugyanabban az időben találtak fel, egymástól ezer kilométerekre. De vannak ilyen tesztelések, akár állatkísérletek is. De ha még jobban levisszük a hétköznapok szintjére, akkor pl. lehetséges, hogy mondjuk én, egy rám kimondottan jellemző mozdulatomat valamikor gyerekként vettem át valamilyen oknál fogva egy vadidegen embertől, akivel csak pillanatokra találkoztam. És az ember valahogy így rakódik össze, csak persze a szélsőségek nem mindig jelennek meg. De ezek az extrém jelenségek is ugyanazok a mindennapi dolgok, csak valamilyen oknál fogva szélsőséges módon nyilvánulnak meg.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Én is tiszteletben tartom,de engedelmeddel az alábbi kérdések merültek fel bennem ezzel kapcsolatban.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ha ez a történet a valóság talaján állna,akkor ilyen történetből lenne hazánkban 10 millió,hisz mindenki kapná valaki más embertől a "lelkét".Azonban egy-egy fantasztikus mesén kivül nem tudunk többet ilyet,melyek mint a fű elszáradnak,semmivé válnak,s uj terem helyettük.Vajon miért hajlamosabbak az emberek elhinni ilyen ábrándokat,mint a Biblia 3500 éves múltra tekintő irásait?

Válasz

kőszegi péter üzente 13 éve

Én elhiszem a történetet, mindenféle kétkedés nélkül, mivel hiszek a lélekvándorlásban. De az érdekesség kedvéért leírom, hogy szerintem mindezt meg lehet közelíteni a pszichológia útján is, keverve egy kicsit a kvantumelmélettel.

Szerintem ugyanis minden ember kapcsolatban van mindenkivel. És ha valami különösen erős érdek, vagy késztetés megjelenik, akkor egy konkrét telepatikus kapcsolat felerősödhet. Ha pedig az az ember, aki ezt létrehozta, valami öntudatlanul is különlegesen nagy erővel bizonyítani akar, akkor átvehet és produkálhat egészen elképesztő dolgokat is.

Mindezek függvényében elképzelhető, hogy a lány nem érezte a saját világát a magáénak. Esetleg úgy érezhette, hogy az őt körülvevő világ keretei között képtelen fejlődni, képtelen kiteljesedni. Ez automatikusan egy erős parancs a tudattalanjának, hogy keresse meg azokat a kereteket - azt a világot - amik számára testhezállóak lennének.

Aztán ugyanezen okoknál fogva kialakulhatott benne egy nagyfokú gyűlölet azon világ felé, ami őt így gúzsba kötve tartja. Ez pedig oda vezethetett, hogy a tudattalanja olyan lehetőségeket kezdett el automatikusan keresni, amikkel egy nagyon ütőképes támadást tud indítani, meg tudja minden tekintetben kérdőjelezni az őt körülvevő világ értékrendszerét, hogy az omoljon össze, vagy legalábbis egy olyan rést tudjon nyitni annak a falán, ami által valami átalakulás, valami nyitás elkezdődhet.

Válasz

Fleith Péterné Ildikó üzente 13 éve

Azt gondolom, mindenkinek lehet elképzelése a láthatatlan dolgokról. Én tiszteletben tartom más véleményét akkor is, ha nem a sajátom.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Van valami oka amiért hiszel a reinkarnációban,és a lélekvándorlásban az akaratodon kivül?

Válasz

kocsisne ilonka üzente 13 éve

Én hiszek az ujra születésben vagyis alélek vándorlásban de sokkan nem hiszik hát az az ö gondjuk nem vagyunk egyformák az ujunk sem egyforma mégis jol el férnrk egymás melett sött nem léteznek egymás nélkül

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nagyon érdekes történet!Ha lenne ujságom,ilyeneket iratnék a munkásaimmal,hogy jobban fogyjon a standokon.A csodára vágyók száma a reménytelen helyzetbe kerültekkel egyenesen arányos.Ne szóljatok a vallás alapitáson gondolkozóknak!

Válasz